De omgeving

LIMOUX

limoux

Limoux ligt op 11 km. afstand. In Limoux vindt u de grotere supermarkten zoals Leclerc, Aldi, Lidl en SuperU. In het centrum is een gezellig plein met diverse restaurants en terrasjes. Op vrijdagmorgen is er de wekelijkse markt. In de zomer is er op dinsdagavond een avondmarkt. Wereldberoemd in Limoux en omstreken is de Blanquette de Limoux. Uit oude kloosterverslagen zou blijken dan het de oudste mousserende wijn (Champagne) ter wereld is. In Limoux is tevens een overdekt, en in de zomer een openlucht zwembad.

place de republique


place de republique
carnaval limoux
carnaval limoux
wijngaard omgeving limoux

CARCASSONNE

lac_de_cavayere

De landstreek waarin Pomas ligt is een oud gebied, land van de Katharen, met veel historische plaatsen. Carcassonne ligt op 15 km. afstand. De Cité van Carcassonne is zeker een bezoek waard. De gehele antieke stad is in de 19e eeuw totaal gerestaureerd. Alle muren, kerken, woningen en het kasteel zijn in de oude staat teruggebracht en ademen een rustieke sfeer uit. In het amfitheater van de Cité worden in de zomermaanden concerten en andere voorstellingen gegeven. In Carcassonne is ook een golfbaan. Naast Carcassonne ligt een meer, Lac de Cavayère, met zandstranden en speelgelegenheid. 

cite_carcassonne

PYRENEEEN

Even buiten Limoux begint het ruige berggebied van de Pyreneeën. In de winter een uitstekend skigebied. Minder mondain als in de Alpen, uitstekend geoutilleerd en zeker betaalbaar. Bovendien is de huur van de vakantiewoning in deze periode ook een stuk lager dan het hoogseizoen. Een wintersportbrochure kunt u aanvragen bij Maison de la France, email: www.informatie@fransverkeersbureau.nl

Op ca. 2.5 uur rijden van Pomas ligt het mini-staatje Andorra. Vanwege het natuurschoon is dit zeker een bezoek waard. Laat u niet verleiden tot het kopen van veel sigaretten of alcohol, want bij de grens-overgangen kan er gecontroleerd worden.

LAC MONTBEL

Op ongeveer 40 km. naar het zuid westen, ligt in de bergen, een groot meer genaamd: Lac MontBel. Hier kunt u terecht voor kleinschalige watersport; zwemmen, vissen, zeilen. Er zijn diverse stranden en er is een restaurant. Het is ideaal voor kleine kinderen. Het meer is bereikbaar met de auto en tijdens de reis kunt u genieten van prachtige vergezichten.

HET LAND VAN DE KATHAREN

rennes le chateau

In de directe omgeving bevinden zich diverse plaatsen die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de kruistocht tegen de Katharen. Montsegur, Beziers, Minerve en natuurlijk Carcassonne. In de vakantiewoning liggen enkele nederlandstalige boeken over de geschiedenis van Katharen.

DE MIDDELLANDSE ZEE

narbonne plage

De Middelandse zeestranden met bijbehorende terrasjes zijn gelegen op ca. 60 autominuten afstand (Narbonne Plage). Iets verder weg maar zeker de moeite waard is het plaatsje Collioure. Hier wonen veel kunstenaars en hier kun je ook heerlijke ansjovis eten en kopen. 

collioure


collioure


collioure


collioure


collioure